Katthemmet

Vårt katthem finner ni på Bläckhornsvägen 2-4 i Sandarne. Vi har haft lokalen sedan hösten/vintern 2012 och det var inte fören i Juli 2013 som lokalen var ombyggd och anpassad till katthem och vårt tillstånd från länsstyrelsen blev färdigt. Redan samma vecka fick de första katterna flytta in!

IMG_1441
Såhär ser vårt fina katthem ut

Katthemmet har heltidsplatser för 18st vuxna katter + kattungar på nedre plan. Platserna är fördelade in i fem boxar i olika storlekar. På andra våningen så finns det 2 karantänplatser och kontor samt ett vilorum. Halva våningen är som ett kallförråd som vi planerar att bygga om till kattpensionat längre fram.

IMG_2721
Välkommen in i vårt katthem

Vi har inrett katternas boxar som små rum, vi vill att katterna ska få känna som att de bor i ett hem i väntan på sitt för-alltid-hem så där finns både soffor och fåtöljer.

IMG_2727
Inblick i en av katternas bostäder

Vi har försökt att använda både golv och väggyta så att katterna kan få många mysiga liggplatser och ställen att sitta och spana ifrån. Alla utom en box har fönster där katterna älskar att sitta och kika ut på vad som händer.

IMG_2725
Katternas favoritklätterträd

Katterna är inte alltid i sina boxar utan de får ofta komma ut och sträcka på benen, vissa är riktiga soffpotatisar och förflyttar sig från soffan i boxen och ut till personalutrymmets soffa. Vi tycker att miljöträning är viktigt för våra katter så de inte blir förvånade när de i sitt nya hem får höra dammsugaren för första gången eller att teven blinkar och låter. Vårt katthem är just ett katthem – ett hem för katterna och vi är deras betjänter.

IMG_2722
Välkommen att sätta er ner med en kopp fika

 

Comments are closed.