Sotis

sotis

 

Detta är en riktig skönhet och han heter Sotis. Sotis är en kille som vi för ca 1 år sedan tog in från en kattkoloni i Söderhamns kommun. Han har alltid varit nyfiken och tyckt vi människor är spännande saker men har inte riktigt förstått detta med att bli klappad eller lyft men han har mer och mer fattat att det är härligt att bli kliad bakom örat eller klappad på magen.

Förra veckan märkte vi att allt inte stod rätt till med honom, han besökte kattoaletten ofta och satt mest bara där och filosoferade. Han fick följa med in till veterinären när tre andra katter ändå skulle kastreras.

Väl hos veterinären visade det sig att Sotis hade åkt på urinvägsinfektion så han fick komma hem till katthemmet igen med medicinering som skulle göras två gånger om dagen i 10 dagar. Eftersom Sotis inte tycker det är så roligt att man lyfter honom beslutades det att han skulle få flytta in i karantän där det är lite lättare att medicinera sjuka katter. Sagt och gjort, Sotis installerade sig bra och till alla vår förvåning så har denna vistelse ändå något gott med sig. Sotis gosar nu för fulla muggar, stångas och fjäskar. Troligen vill han ner till sina vänner igen men han visar tydligt att han gillar även vårt sällskap och att vi ska klappa och mysa.

Idag är hans sista dag för medicinering så snart flyttar han ner till de andra missarna igen och vi hoppas innerligt att hans blivande husse eller matte snart hälsar på, för nu tycker vi att det är Sotis tur att få ett alldeles eget hem (gärna med en busig kattkompis)

Kom och besök oss på söndagar mellan kl 12-16 eller ring oss på 073 322 33 73 och boka in en dag och tid för besök.

Sotis hälsar er varmt välkomna! 

Kommentera